STOP PETARDE

Pjevačica Nela: ‘Moj pas je uznemiren, papiga krešti, a kunić se skrije ispod kauča...‘

Ako nemate ideju za neko dobro djelo u ovo blagdansko doba, puno ćete učiniti samo ako ne kupite petarde, poručila je

Nela Đinđić i Milo
 

 Privatni album

Pjevačica Nela Đinđić ima nekoliko ljubimaca: tu su pas Milo, kunić Kibo, papiga Zoa, hrčak Taquito, leopard gekon Nuša i meksički aksolotl Ogi. Neki od njih ne reagiraju na pucnjeve, drugi itekako da.

- Milo, koji je prilično bojažljiv pas, relativno dobro podnosi pucnjavu, pod relativno dobro mislim na to da mi se neće panično otrgnuti s lajne ili zavući u najtamnije skrovište. Ali je, kao i svako živo biće, uznemiren pucnjavom. Papiga Zoa recimo krešti, a kunić se sakrije ispod kauča - priča Nela i dodaje kako se pas njezine najbolje prijateljice, Hugo, na svaku naznaku petarde ili vatrometa sav trese uz jako brzo kucanje srca i ima napadaje panike.

Zato ona strogo izbjegava šetnju s njim u takvim uvjetima jer se boji da bi ga srce moglo izdati od straha.

Kaže, da može, zabranila bi svu pirotehniku. Koliko god ta sredstva nekima možda i jesu zabavna, nisu vrijedna ugrožavanja sigurnosti ljudi i životinja, niti zagađivanja okoliša.

- Ako nemate ideju za neko dobro djelo u ovo blagdansko doba, puno ćete učiniti samo ako ne kupite petarde i savjetujete svoju okolinu da učini isto - poručuje Nela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:18