STOP PETARDE

Slavna domaća plesačica i koreografkinja: ‘Moj mačak je u panici zbog eksplozije skočio i ozlijedio nogu...‘

Znam da to neke veseli, ali smatram da ima živih bića na ovom planetu koja također imaju pravo na svoj život, dodaje

Edita Cebalo i njena ljubimica

 Privatni album

Poznata plesačica i koreografkinja Edita Cebalo ima dvije mačke. One su Mici i Uri i, osim što žive zajedno, imaju još jednu zajedničku stvar: jako se boje pucnjave. Edita i njena obitelj žive u centru Zagreba, gdje je posebno bučno. Kad krene pucnjava, skriju se, obično pod krevetom. U panici se zavuku, zapravo, bilo gdje gdje se osjećaju sigurno.

- Zatvaram sve moguće prozore ne bi li smanjila buku, no malo to pomogne, Najgore je bilo jedne godine, ne sjećam se više točno koje, kada je Uri u panici skočio s visine, jer je u blizini nešto jako puklo, i povrijedio si nogu. Nastojao je pobjeći i skriti se, ali se ozlijedio - sjeća se Edita, koja kaže kako bi ona, da može, posve zabranila upotrebu petardi. I njoj smeta buka, priznaje, kako od vatrometa, tako i od petardi.

image

Mici i Uri

Privatni album

- Znam da to neke veseli, ali smatram da ima živih bića na ovom planetu koja također imaju pravo na svoj život i ako ih buka smeta, nešto što čovjeku odgovara, a njima ne, ne može biti općeprihvatljivo. Mislim da je važno da se ne posustane u zahtjevima za sprječavanje upotrebe petardi -ističe Edita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:30