OKOLICA VIROVITICE

Baka je završila u domu za starije, a njenih 12 mačaka je ostalo samo na svijetu...

Za njih pet se javila jedna gospođa, koja im je trebala osigurati smještaj, no u zadnji čas je promijenila mišljenje
 Udruga Sretno dvorište

Nikad priča o životinji koja traži dom nije sretna, ali ima onih koje su posebno tužne. Dok neki tvrde da mačke nemaju osjećaje za svoje ljude, svi oni koji s njima žive znaju da to nije istin,. Možda nam ne iskazuju svoje osjećaje jasno poput pasa, ali im je stalo do nas.

Stalo je bilo i do njihove bake 12 mačaka iz okolice Virovitice. Godinama su one dijelile svakodnevicu i bile društvo jedni drugima. No, onda je njihova baka završila u bolnici, pa potom i u domu za starije i nemoćne. Mačke su ostale same.

Nakon što je njihovu tužnu priču objavila udruga Sretno dvorište, dvije su mačke udomljene. Jedna je žena uzela doma najranjivije: tronogog mužjaka i jednu slabu mladu macu. Volonterka je primila kod sebe na privremeni dom četiri mačke, no ostale su i dalje u dvorištu. To je pet mačaka: tri ženke i dva mužjaka, koji su u međuvremenu kastrirani. Posljednja, 12. mačka se još nije pojavila i nitko ne zna što se s njom dogodilo.

Jedna je gospođa trebala pružiti privremeni dom tih pet mačaka, no odustala je. Zbog toga one i dalje traže smještaj. - Vidljivo je da su mace različitih uzrasta. Ako im možete ikako pomoći, javite nam se - zamolili su iz udruge.

image
Udruga Sretno dvorište
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:21