VELIKI MOMAK

‘Bojim se da ovog psa nitko neće udomiti, ali i on zaslužuje dom pun ljubavi‘

S ulice ga je spasila Maja Ananić i ona mu je pronašla smještaj u kojem može biti još kratko
 Privatni album

Kako stvari stoje, ovaj pas će se teško udomiti. Nije posve socijaliziran, prilično je velik i težak, pa je sigurno da će ga mnogi zaobići. Dogo argentino nije pretjerano popularna pasmina, a ovaj momak je upravo u tom tipu. Ne zna se ništa o njegovom porijeklu - pronađen je u jednom selu u okolici Petrinje kako luta cestom. Pun krpelja i jezivo gladan. Izbačen na cestu, naravno.

- Razigran je, ali treba ga socijalizirati. Kad su mi javili da pas luta, po opisu sam zaključila da je sigurno nečiji. Probali smo očitati čip, ali nije ga imao. Tako sam se neplanirano našla sa psom veličine 40 kilograma. Spominjem kilažu jer on nije mrvica koju mogu negdje ugurati, nažalost. Jedva sam mu našla privremeni smještaj, ali ga uskoro gubi. Što nakon toga? Nemam pojma - kaže Maja Ananić, koja godinama spašava pse s Banije.

Hitno se traži smještaj, ali je svjesna da bi se za njega, zbog pasmine, mogli javiti ljudi s ne baš najboljim namjerama. Zato kaže kako u obzir, kao i uvijek, ne dolazi ni boks ni lanac, a udomitelj mora prije proći provjeru. Mora biti spreman na činjenicu da mu dolazi poseban pas, s kojim treba raditi.

- Ne skrivam ja to uopće i želim da udomitelji znaju sve detalje. No, nadam se da bi mu netko mogao pružiti dom. Nije on jadan kriv što je takav. Tko zna gdje je bio i kako se njegov bivši vlasnik prema njemu ponašao? Vjerujem da zaslužuje ono najbolje, kao i svaki drugi pas, i vjerujem da bi ga netko mogao vidjeti i pružiti mu šansu da bude sretan i voljen - dodaje Maja.

Svi oni koji bi nesretnom psu mogli pružiti barem privremeni, ako ne i trajni dom, Maji se mogu javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

image
Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:45