AZIL FARMICA

Crn i slijep: Walteru se loše piše, statistike su protiv njega, no on svejedno traži dom

Pružit će vam toliko ljubavi i nježnosti, kakvu može pružiti samo pas koji nema nikoga na svijetu, osim vas, poručuju iz skloništa

Pas Walter

 Farmica

Pas Walter trenutno živi nedaleko od Našica, u azilu Farmica i traži dom. Nije mu lako - najprije zato što je crn, a psi te boje slabo se udomljuju, a potom i zato što je slijep. Nije to njemu problem, da se razumijemo, nego ljudima, koji ga zbog toga ne žele udomiti. Boje se da će život s njim biti daleko teži nego s nekim drugim psom.

- Ovako je glasila dojava: "Pas na zaobilaznici, pola sata kruži oko svoje osi. Molim Vas pomozite". Krenuli smo s glavom punom scenarija. Naravno, uvijek onih najgorih. Sigurno ga je lupio auto. Udarac u glavu. Možda je nešto neurološki. Možda pokušavam samo dohvatiti svoj rep. Da, to bi bila super opcija. Da je samo malo preskočio ogradu, zaigrao se pokraj obilaznice i sad ćemo ga vratiti kući. A on jadničak, usred ničega, nema pojma gdje je. Potpuno slijep. Traži, a ne nalazi, ono svoje poznato dvorište..ruke koje su ga naučile da pruži šapu na naredbu.

Možda te ruke nisu pazile pa su se vrata otvorila. Možda ga nisu čipirali jer tko to radi danas, ili bolje - tko to kontrolira?! Nedostaje mu poznati glas. Nedostaje mu tišina koju sada nema pokraj 150 pasa u Skloništu. Strah ga je, znamo. Ne vidi ih, ali ih čuje. Nije beba, negdje je rastao, negdje je naučio maziti se. Negdje je naučio dati šapu. A to negdje, u trenu je nestalo. Walter je pas kao i svaki drugi. Savršeno mapira prostor u kojem se nalazi. Pružit će vam toliko ljubavi i nježnosti, kakvu može pružiti samo pas koji nema nikoga na svijetu, sem vas. Manite se predrasuda.. Walter živi potpuno normalno..Podijelite s njim svoj dom - poručili su s Farmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:35