‘više nije sladak‘

Domaća udruga objavila šokantnu priču: Psa su njegovi vlasnici htjeli upucati i zakopati u dvorištu

Priču je otkrio mladić koji je došao u njihovo dvorište kako bi pokosio travu i vidio iskopanu malenu raku
 Srece za šapice

Udruga Srce za šapice objavila je uznemirujuću priču o hrvatskom ovčaru koje su u zadnji čas spasili od smrti. No, ona mu nije prijetila od brzih automobila u prometu ili pak otrova, nego od ljudi koji su bili njegovo.

- Dječak od 16 godina je došao kositi kod obitelji i vidio iskopan grob te povezao stvari te hrabro nas kontaktirao. Nije mogao to dozvoliti. Kaže da ne bi mogao spavati i da bi sve sto ima dao da spasi životinju Divan je.

A odrasli su sve pripremili. I grob, i pušku i termin.

Dio razgovora:

Zašto ste iskopali taj grob ?

Pa za njega.

A zašto ?

Pa bio je sladak dok je bio mali, ali sad više nije.

A kad ćete ga ubit ?

Večeras.

Je l‘ vam nije zao ?

Nije mi zao, nije to smrtni grijeh. Evo ako hoćete pitajte svećenika. Mi oduvijek ubijamo čukove. To je normalno. Pitajte koga hoćete.

Malac je hitno odvezen u stacionar u Osijek. Vikend je i ništa drugo i blize ne radi. Ostaje tamo na liječenju i pretragama. Prvi krvni nalazi pokazuju da taj pas nije dobivao hranu, a i kad bi ju dobio to je vjerojatno bio pljesnivi kruh. Sto se kože tiče, upaljena je i nema dlake na većini dijelova tijela. Znat ćemo više o tome kada budu gotovi ostali nalazi, ali ovo je ovako jer ga nisu liječili, nikada, a nisu ga ni hranili - objavili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:12