ZAR OPET, NORMANE?

Istarski mačak još jednom se zavukao pod stijene uz more, ovoga puta jedva ga izvukli vatrogasci

Trenutno se liječi od upale pluća, a jasno je kako mu se mora pronaći dom, jer mu sadašnji nije više siguran
 Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno

Ima neka tajna veza jednog mačka iz Rovinja i mora. Njemu more, vjerojatno, dobro jutro veli i zagrli ga oko vrata, baš kao Josipu Pupačiću. O tome što se točno u mačkovoj glavi događa nećemo ulaziti, ali ćemo itekako o tome što ljudi vide: već drugi put ove godine, taj se mačak, imena Norman, zavukao u stijene ispod šetnice hotela Park i nije mogao sam izaći.

U veljači, kad se to dogodilo, po njega su vatrogasci dolazili sedam puta, ali ga nisu mogli izvući. Na kraju im je su to izveli volonteri s lovkom. Ovoga puta - ista pjesma, reklo bi se. Norman, more, stijene, ali bez romantike. Zapravo, vatrogasci i mačak koji je mokar, nervozan i prestrašen.

- I opet Norman u nevolji! Počinjemo vjerovati da mališa voli more... Možda ga više nećemo zvati ulična maca, već morska maca! E, naš Normane - kažu iz udruge Udruga za zaštitu životinja SOS Šape iz Poreča, koja je oba puta dobila dojavu o mačku i prenijela je na društvenim mrežama

Nakon što je spašen prvi put, oporavljao se kod veterinara. Pokušali s mu naći dom, ali to nije uspjelo. Nitko se nije javio, pa su ga morali vratiti na hranilište u ACI marini. Vjerovali su da, ako ništa drugo, zaista neće ponovno među stijene. Što god da se tamo skrivalo, nadali su se da će ga prvo iskustvo naučiti pameti i da će se držati podalje. To se, nažalost, nije dogodilo.

- Sad je u stacionaru, jer ima upalu pluća. Nije više ni tako mlad, jer ima osam godina, pa to ne može preboljeti u roku par dana. Stvarno se nadamo da će ga netko udomiti, jer smo mi puni i nemamo gdje s njim, a činjenica da je dva puta ove godine plivao pokazuje da bi bilo bolje da ima svoje ljude. Osim toga, mjesto na kojem živi je puno pasa, koje neodgovorni vlasnici puštaju da trče slobodno, a pošto je on prijateljski nastrojen, bojimo se za njegovu sigurnost - kaže volonterka Edina Palavra i dodaje kako želi zahvaliti Gianluci Medici ali i vatrogascima, koji su dali sve od sebe da Normana spase.

Iz udruge mole pomoć za plaćanje veterinarskih troškova. Može se uplatiti na IBAN79 2340 0091 1109 1187 1, s naznakom ‘Za Normana‘.

image
Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno
image
Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno
image
Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno
image
Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno
image

Mačak Norman

Dino Šprem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:57