NISU ODUSTALI

Istarskog mačka koji se zavukao ispod stijena tjednima su pokušavali spasiti. Evo kako su uspjeli!

Norman je prava mala zvijezda tamošnje marine, a kad je nestao, najprije su se nadali da je otišao u kakvu avanturu

Mačak Norman

 Dino Šprem

Norman je mačak kojeg mnogi u ACI Marini Rovinj dobro znaju. Taj bijeli momak svima se zavukao pod kožu, a najviše Željku Temunoviscu, čovjeku koji redovito obilazi tamošnju mačju ekipu i hrani ih. On je primijetio kako Normana danima nema na hranilištu, ali je pomislio kako je mačak otišao u neku avanturu iz koje će se vrlo brzo vratiti.

No, tjedni su prolazili, njega nije bilo. Zabrinuo se Željko i zamolio mornare da mu pomognu i jave ako Normana gdje vide. Imao je osjećaj da mačak nije daleko, ali da je u nevolji.

Bijeli mačak prekrasnih plavih očiju mnogima je dobro poznati stanovnik ACI Marine Rovinj, stoga ne čudi da se u njegovo spašavanje uključio veliki broj dobrih ljudi. Oni su otkrili kako se mačak zavukao u stijene ispod šetnice hotela Park, odakle ne može sam izaći. Sedam puta su vatrogasci dolazili da ga izvuku, ali nije bilo pomoći, jer se mačak uplašio i zavukao dublje u stijene.

- Mačak je tada već tjednima zarobljen u stijenama gladan, pothlađen i dehidriran, nije bilo vremena za čekanje. Kako je do stijena moguće doći samo s morske strane jedino rješenje bilo je ući u hladnu vodu, zaplivati do stijena, postaviti lovku i čekati. Stvari su se dodatno zakomplicirale kada smo shvatili da lovku ne možemo samo postaviti i otići, Norman bi mogao ući u nju dok je more nisko i ostati zarobljen u njoj kada bi se more krenulo dizati! Jedini način bio je postaviti lovku i sjediti i čekati, nadati se da će gladni Norman ući i pojesti svoje najdraže jelo. I tako danima - napisala je iz udruge SOS Šape Rovinj u objavi na društvenim mrežama.

Svakoga dana je volonter Mauro Sošić ulazio u hladno more, postavljao lovku i čekao. Nakon nekoliko dana, posrećilo mu se: Normanu je bilo dosta života u mraku, a hrana mu je mirisala božanstveno-

- Krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen! Tjednima zarobljen u stijenama, a sada napokon na toplom i sigurnom! Pothlađen i dehidriran, ali u najboljim rukama, Norman puni baterije u našem Veterinarska Ambulanta Istra Vet Rovinj, gdje će ostati sve dok se u potpunosti ne oporavi -

A jednom kada bijeli ljepotan plavih očiju vrati staru snagu, voljeli bi da svoju avanturu nastavi u toplom krilu neke dobre duše. U nekom toplom kutku svoga novog doma. Prošao je kroz toliko toga da jednostavno nemamo srca vratiti ga na hranilište, slažete li se? - napisali su u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 00:09