SUPTILNO

Iz azila u Osijeku poručili: ‘Jozo je prebolio piroplazmozu, najviše bi ga usrećio dom‘

Upozorili su svoje pratitelje da budu posebno oprezni što se tiče krpelja

Pas Jozo

 Azil Osijek

Iz osječkog azila svoje su pratitelje upozorili da budu oprezni po pitanju krpelja. Jedan njihov pas, čupavac imena Jozo, nakon uboda je dobio piroplazmozu.

- Odjednom je postao sav nikakav, pogled mu je bio mutan, ništa ga nije zanimalo... Izmjerili smo mu temperaturu 41 i onda shvatili da moramo s njim hitno veterinaru. Odmah je postavljena dijagnoza - piroplazmoza. Ljudi, krenuli su, pazite svoje pse, pregledavajte ih. Nema ni četiri tjedna da su svi naši psi u azilu dobili zaštitu, ali eto, nije bilo dovoljno - poručili su iz azila.

Na svu sreću, Jozo je dobro. Premda je izgledao jako loše kad je stigao veterinaru, već sutradan je bio puno bolje. To znači samo jednoo - izvukao se.

- Što da vam kažemo, snaga kao u bivola i osmijeh od milijun dolara. Infuzija, lijekovi i volja čine čuda, a on će već za koji dan biti kao stari. Pa kad se oporavi, mogao bi se i udomiti, bilo bi to baš lijepo - poučili su iz azila.

Na društvenim su mrežama podijelili njegovu priču, pa se nadaju da bi ga potencijalni udomitelj mogao tamo vidjeti i onda - dovesti doma.

image

Pas Jozo

Azil Osijek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:12