ZAHVALNA

Iz čakovečkog azila objavili dirljivu snimku: ‘Staričica naša, spašena je s ulice nakon 15 godina...‘

Većina tih pasa je tamo slobodno, hranu nalazi uglavnom na smetlištima, a vodu vjerojatno piju iz lokvi, napisali su
 Azil Prijatelji Čakovec

Iz Azila Prijatelji Čakovec objavili su snimku kujice koju su spasili iz jednog romskog naselja. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Legla je kraj igračkice, malo si je "popravila" dekicu i spava i spava. Konačno nakon 15 godina života na sigurnom, toplom, uz redovit obrok i vodu. Jučer sam baš razmišljala o tome kako pse iz romskih naselja redovito trebamo učiti da jedu ili piju iz zdjelice. Nikada u obilascima naselja nisam vidjela da igdje imaju zdjelicu ili kantu s vodom. Kad smo u Kuršancu podijelili stotinjak plastičnih kanti pred ljeto, za dva dana sve su nestale. Većina tih pasa je tamo slobodno, hranu nalazi uglavnom na smetlištima, a vodu vjerojatno piju iz lokvi. A što kad nema kiše? I to njihovo spavanje danima kad dođu. Sjećate se, vi koji me pratite, što me na početku romskog projekta najviše rasplakalo? Stacionar u kojem je bilo 100 pasa u kavezima, a oni su nakon što su dobili vode i hrane zaspali. Mi smo se bojali kako će biti kad krenemo u sve to, hoće li divljati zatvoreni, a oni su spavali, spavali i spavali.

Jako nam je teško gurati dalje s tim projektom jer smo stalno na gornjoj granici kapaciteta, ali zbog njih moramo. Nitko nije zaslužio ovako živjeti kao što oni tamo žive.

Tisha će bar zadnje dane, mjesece, možda godinicu (tko zna) proživjeti kako je odavno trebala, ali njih još oko 500 čeka spas iz romskih naselja Međimurja.

Zato udomite, uzmite na privremenac, jedno oslobođeno mjesto znači spas za nekog od njih - objavili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:36