IZNENAĐENJE

Mačak otišao u šetnju, a vratio se s nečim neobičnim u ustima: ‘Što je to?‘

U azilu su prvo pomislili kako je života lišio kakvo nesretno stvorenje, pa ga njima donio na poklon
 Dumovec

Kad se radi o kastriranom muškom mačku, vlasnici mogu biti spremni na sve na ovome svijetu, ali ne i na to da on ima potomstvo. Jednostavno, nije moguće da se doma vrati noseći kakvo mače u ustima. No, čini se kako postoje iznimno empatične mačke, koje pokazuju da suosjećaju s mukom pripadnika svoje vrste.

Jedan takav mačak, koji ponosno nosi veličanstveno ime Ramzes, živi u skloništu u Dumovcu. Taj mačor obožava šetnje, pa ga svakog dana puste da malo protegne šapice. Sve obiđe, ponjuška, škicne gdje su njegovi omiljeni psi (i pravi se da one koji mu nisu simpatični uopće ne vidi), a onda se vrati na hranu i spavanje.

No, jedan dan se iz šetnje vratio noseći nešto među zubima. U azilu su prvo pomislili kako je života lišio kakvo nesretno stvorenje, pa ga njima donio na poklon. No, Ramzes je drugačiji - on je pronašao mače i donio ga ljudima, da mu pomognu. Odakle tako malo mače odjednom u Dumovcu? To nitko ne zna, ali jasno je da nije samo došetalo. Vjerojatno ga je netko izbacio kraj ograde.

Riječ je o mački koja je stara dva mjeseca i čini se da je žensko, pa su joj dali ime Biserka.

- Mače se brzo naviklo na nas i prostore kojima se krećemo. Veselo je i znatiželjno, željno pažnje i maženja.Ako preslatku Bibu želite udomiti, javite nam se - poručuju iz Dumovca.

image
Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:35