TUGA

Malenu Auroru, koja će uskoro postati mama, netko je izgladnjivao i bacio uz cestu kao smeće

Otkako je spašena, samo želi jesti i spavati u svom krevetiću, kaže žena koja ju je spasila
 Šapa u srcu

Bila je sva jadna i nikakva: mršava do bola, izbačena kraj ceste, a njen trbuh skrivao je pet malenih. Po dojavi da je ostavljen pas, Anica Pribanić iz udruge Šapa u srcu odmah je otišla po nju i dovela je. Kaže, svega im fali, ali za jedna će usta još nekako pronaći hranu.

Malena je dobila ime Aurora. Stara je oko godine dana, a karakter joj je divan. Odmah je cijepljena i dobila je tabletu protiv parazita. Bila je, naime, puna krpelja i buha. Potpuno zapuštena, a tko zna u kakvim je uvjetima nesretnica živjela. Sudeći po izgledu, tamo gdje je bila hrane nije bilo.

- Ne mogu uopće nagađati što je bilo prije nego sam došla po nju. Sigurno je da hrane nije bilo. No, ona je zaista divna. Počela se odmah opuštati, ima sjajan apetit... Ma, kad se oporavi, nećete je ni prepoznati! Naravno, dom će tražiti tek kad na svijet donese malce i kad oni dovoljno stasaju da svi mogu tražiti dom. Mislim da bi bez problema mogla biti pas nekoga tko živi u stanu - smatra Anica i dodaje kako Aurora, otkako je došla kod nje, uopće ne želi šetati.

- Samo hoće jesti i spavati. Jadno stvorenje, zahvalna je na tome što joj je zdjelica puna i što ima krevetić. Suze mi dođu na oči kad vidim tu zahvalnost na nečem tako malenom - dodaje Anica.

Premda su to samo još jedna usta, zbog malaca u njenom trbuhu, Aurora će duže ostati u udruzi. Zato im je potrebna pomoć, ponajviše u hrani. Može ih se kontaktirati na Facebooku kako bi s njima provjerili detalje oko slanja hrane ili im uplatiti na IBAN HR 672402006-1100675185.

image
Šapa u srcu
image

Šapa u srcu
image
Šapa u srcu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:19