ON NE VIDI RAZLIKU

Neobičan ljubavni par sa Žarkovice: Mačak se uselio u boks psu, glumi mu zaštitara

Dvojac se izvrsno slaže, posebno kad se uzmu u obzir brojne razlike

Lonely i Stripy

 Volonteri azila

Znate onu staru da se vole kao pas i mačka? U dubrovačkom azilu Žarkovica postoji jedan par koji pokazuje da se pas i mačka, čak i oni koji nisu odrasli zajedno, mogu odlično voljeti i slagati.

Oni su Lonely i Stripy. Lonely nije toliko usamljen koliko mu ime da naslutiti jer je jedini tamo koji se može pohvaliti egzotičnim cimerom – mačkom po imenu Stripy! Mačor je jedan dan došao u njegov boks, uselio se unutra i od tad se nije pomaknuo od svojeg psa. Lonely je dosta bojažljiv, tako da mu je mačji zaštitar dobro došao.

Zaista su po tom pitanju posve različiti: dok je mačak veliki ljubitelji ljudi, pas ih se boji. No, savršeno se nadopunjavaju. Što se tiče interne dinamike njihovog odnosa, u to nitko ne ulazi. No, pošto se čini da cimerstvo funkcionira, a obojica su sretni, nije ni važno tko vodi glavnu riječ. Premda ne znamo ništa o tome, jer su obojica veoma privatni, jasno je kako je odgovor na to pitanje - mačak.

Istina, taj će se mačak prodati za malo maženje i pravi je manijak kad se o tome radi. Kad god netko prođe kraj njegova boksa, evo ga, baca se u naručje, prede, luduje. Kad drugi psi dođu do njegove i cimerove ograde, pa laju, ovaj samo lijeno otvori jedno oko, pogleda ih i zaspe.

S obzirom na to da sve životinje sa Žarkovice hitno traže dom, i ovaj dvojac bi isto tako rado napustio brdo iznad Dubrovnika. No, uvjet je da su zajedno. Ovakvu ljubav zaista se ne smije prekidati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:28