MALEN I BESPOMOĆAN

Nestao vam je papagaj? Jedan je pronađen uz Savu, pa ako je vaš, evo kome se možete javiti

Smješten je u privremeni dom, koji može postati trajni, ako se vlasnik ne javi
 Ivon Kleža

Jedan simpatični papagaj pronađen je u utorak u blizini Mosta Mladosti u Zagrebu. Vlasnik nije poznat, a nitko nije ni objavio da se traži. Pronašla ga je Ivon Krleža i odmah potom stavila njegove fotografije i osnovne informacije na svoj profil na Facebooku. Njena objava je potom završila u grupi Ptice Hrvatske. Ivon je kasnije napravila plakate koje je zalijepila u blizini mjesta gdje je malca pronašla. Sve to s nadom da će se javiti vlasnik ili barem netko tko ga poznaje. No, to se nije dogodilo.

- Nađena je vani maloprije. Očito ne leti kad sam ju ja sa psom ulovila, ali zato dobro grize. Hitno tražim smještaj za nju ili njega jer mi je pas pticolovac. Naravno, prvo tražim vlasnika - napisala je Ivon u objavi, a nešto kasnije je dodala:

- Sad znamo da je dečko. Živahan je, pitom. Dobio je vodu i hranu za ptičice u zdjelicama.

U srijedu je ptici pronašla privremeni dom, koji može postati i trajni, ovisi kako će se situacija razvijati,

- Odvezla sam ga u obitelj koja ima tigrice i zna se brinuti o njima. Pao mi kamen sa srca. Imam doma psa i dvije mačke. Zato sam jadnika zaključala u sobu gdje njih troje ne idu, ali su kampirali pred vratima - rekla nam je Ivon.

Premda mu u novom domu ništa neće nedostajati, bilo bi dobro da se vrati doma. Naravno, ako je nekome tko tuguje za njim pobjegao dok je čistio kavez ili u nekoj sličnoj situaciji. Ako je pak netko namjerno pustio pticu koja se ne može snaći u divljini, jer je cijeli život provela u kavezu, onda je bolje da se ovaj malac ni ne vraća tamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:34