KOJA TUGA

Netko je izbacio 16 godina starog i slijepog psa na ulicu: On sad čami u azilu, nitko ga ne želi

Onom tko ga je izbacio ovakvog kazna je već što je slabić i jadnik, poručuju iz udruge Sigurna kućica

Dedonja

 SIgurna kućica, Facebook

Kad se pas udomi i nekoliko godina provede sa svojom obitelji, obično se očekuje da je to - to. Teško je živjeti s ljubimcem i ne zavoljeti ga, tako da čovjek uvijek misli da nitko ne ostavlja svoje ostarjele ljubimce.

Posebno ne slijepe i bolesne.

No, pas koji je dobio ime Dedonja jedan je od rijetkih koji je uspio ući u tu neslavnu grupu. Njegovi vlasnici su ga nakon niza godina, znajući da je slijep, izbacili na ulicu. Je li već tad imao piroplazmozu ili ju je kasnije dobio od krpelja koje je pokupio, ne zna se. No, dogodilo se nevjerojatno i uspio je pobijediti bolest.

Slijepi stari pas, koji sad ima 16 godina, trebao bi biti nekome u krilu, po dekicom, a ne u boksu skloništa. Od tamo ga u njegovim godinama i s invaliditetom nit neće udomiti.

- Zar ima smisla uopće boriti se za to da samo sve dulje osjeća da je sam, bez ikoga, okružen lavežom i tugama drugih koji su barem mladi i još imaju šanse biti sretni? Ima li nekoga tko bi mu pružio ruku, jer ljubav čuda čini i možda Dedonja može još osjetiti što su dom i ljubav? Onom tko ga je izbacio ovakvog kazna je već što je slabić i jadnik, nije vrijedan ili vrijedna spomena - poručili su iz udruge Sigurna kućica iz Velike Gorice, koja je objavila priču o ovom nesretniku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:51