NEVJEROJATNO

Netko je na kvartovskoj livadi ostavio kunića u kavezu, uz njega hranu i sijeno, i otišao doma

Iz udruge koja mu pokušava naći smještaj uvjereni su da je riječ o poklonu koji je nekome dosadio
 Udruga Zecovi

Imate kunića za kućnog ljubimca, no, dosadio vam je. Da je neki drugi razlog na stvari, potrudili biste se da mu pronađete dom. Stavili biste oglas na Facebooku, raspitali se među ljudima, javili se jednoj od dviju udruga koja okuplja ljubitelje tih životinja. Da vam je do te životinje zaista stalo, a ne možete se brinuti o njoj, pobrinuli biste se da joj nađete dom.

Ne biste samo uzeli kavez z kojem se nalazi, dvije vreće s hranom i sijenom, pa svog ljubimca i svu tu opremu ostavili na livadi. To radi samo ona osoba kojoj ni najmanje nije stalo do tog kunića i koju nije pretjerano briga hoće li se ta životinja izbezumiti ostavljena na mjestu koje ne poznaje, izložena vremenskim neprilikama.

image
Udruga Zecovi

Nepoznata osoba iz Zagreba napravila je upravo to: ostavila je kunića i gore navedenu opremu na jednoj livadi u zagrebačkom Stenjevcu. Čovjek koji ga je pronašao nije mogao vjerovati što gleda. Odmah je malenog i sve što je našao uz njega ponio sa sobom doma, a onda se javio udruzi Zecovi. Oni su objavili kako hitno traže nekoga tko će biti privremeni udomitelj ili, još bolje, trajni. Maleni ima sve od opreme, a udruga plaća sve troškove.

- Ne znamo spol za sada, ali radi se o bebi. To je sigurno dekoracija za Uskrs koja je brzo dosadila - uvjereni su u udruzi, čiji članovi imaju puno iskustva s napušenim životinjama. No, i njih je ovaj slučaj uspio zgroziti, pa kažu kako se nadaju da će maleni čupavac uskoro pronaći svoj dom pun ljubavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2023 20:03