MALA BORKINJA

Ova preslatka mačka skriva tajnu: Proživjela je neopisiv užas, ali se izborila za sebe

Trenutno je na skrbi udruge Rocco iz Vinkovaca, odakle traži savršen dom

Mačka Lennyka
 

 Udruga Rocco

Kad je čovjek vidi, rekao bi da je riječ o običnom mačetu. Prilično lijepom, zapravo. Došla je s ulice, bila je u lošem stanju, oporavila se i sad traži dom. Nažalost, to je vrlo česta priča, ali nitko ne bi pomislio da je iza svega toga još nešto drugo. No, te velike oči skrivaju tajnu: malena Lennyka (njeni spasitelji su mislili da je dečko, što objašnjava ime) nema niti jedan jastučić na nogama.

Pronađena je na ulici ledena. Nije disala i činilo se da je već mrtva. Bila je u dobi kada još treba sisati majčino mlijeko, no neki zlotvor ju je odvojio od mame i bacio na cestu, da umre u mukama. To se skoro i dogodilo. Muku su mučili njeni spasitelji da se malo stvorenje uopće postavi na noge, a onda su joj se upalile šapice. Jedan veterinar je rekao se vjerojatno radi o otkazivanju periferne cirkulacije jer je dugo bila bez hrane dok nije pronađena. Upala je bila iznimno bolna, proširila se na rep i sve je moralo biti amputirano.

image

Mačka Lennyka

Udruga Rocco

Da je to neka druga udruga, a ne Rocco iz Vinkovaca, možda bi odustali od nje. Ali, to je grupa žena koja je psa kojem je netko odrezao nogu i pol na istoj strani tijela nazvala - Pele. Koja spašava sove. Kod njih nije bilo druge opcije nego da se bore. Do kraja.

Danas je Lennyka odlično. Savršena je kućna mačka, samo joj treba dom.

- Hoda na batrljcima, sporija je, ali u konačnici dođe na cilj. Padne, ali ustane. Prevrne se, ali se vrati na nožice. Jedina prilagodba koja joj treba su mekanija podloga i ravni wc. I to je to. Prede, mazi se i ne razumije da je ista problem. A ne grebe, jer nema s čim. No, po svemu ostalom je kao i svaka druga maca, pa joj tražimo posebne ljude, koji će je ovakvu voljeti, jer je mi volimo - kažu iz udruge Rocco o njoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:54