PRESTRAŠEN I SAM

Ovaj maleni bijeli čupavac izbačen je iz doma za vrijeme blagdana i sad traži novu obitelj

Pet dana su njegovi nalaznici tražili kome pripada, ali nisu imali baš nikakvog uspjeha

Pronađeni kunić
 

 ZOO Zagreb

Premda mnogi znaju kako kunići koji žive s ljudima ne mogu preživjeti ako ih se izbaci van, kao što ne znaju ni brojni drugi ljubimci, jednog su malenog uhonju njegovi vlasnici ipak nemilosrdno izbacili na cestu na zagrebačkom Žitnjaku. Šanse za preživljavanjem su mu bile nikakve: nije znao gdje je, kakvi su to zvukovi i mirisi, u životu nije vidio automobil, mačku ni psa, pa nije znao da je u opasnosti. Jedina je sreća što ga nisu ostavili u šumi, jar ga tamo baš nitko ne bi vidio.

Ovako je maleni ipak imao sreće u nesreći koja se na njega ni krivog ni dužnog sručila.

Od sigurne smrti su ga spasili ljudi koji su ga vidjeli i potom odmah odlučili dovesti doma. Nije da su željeli ljubimca kunića, ali su znali da, ako ga ostave, malenom nema spasa. Kod njih je bio pet dana. Za to vrijeme su re raspitivali čiji je. Vjerovali su kako dolazi iz bliže okolice. No, nitko im se nije javio, pa su se zato o svemu obavijestili gradsko sklonište u Dumovcu. Njihovi hvatači su došli i preveli ga u ZOO vrt, gdje je pregledan.

- S njim je zdravstveno sve u najboljem redu. Nedugo nakon pregleda javili su nam se iz udruge Mrkvica. Oni su ga preuzeli i pomoći će mu da pronađe novi dom - kažu iz ZOO.

image

Pronađeni kunić

ZOO Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:39