NEMA JOJ RAVNE

Ovo je Cvijetak Zanovijetak, urnebesna nova stanovnica osječkog azila

Sad je legica, ali bez problema će postati purgerica ili, ako se netko s obale javi, pravi morski pas
 Azil Osijek

Cvijetak Zanovijetak je samo nadimak, jasno. Ova se kujica zove Tončica i ima oko šest mjeseci. I nevjerojatno: malena je, da, ali je veliki kaos. Kad su je neki loši ljudi poput smeća izbacili ispred azila, pola zaposlenika je jurilo za njom naokolo, dajući sve od sebe da je ulove prije nego otrči na obližnju cestu. Na svu sreću, uspjeli su.

Malo tijelo, veliki belaj, rekli bi u Dalmaciji. Ona, doduše, živi u Osijeku (u azilu u Nemetinu, da budemo precizni), ali nema problema s tim da promijeni grad, pa čak ni regiju. Sad je legica, ali bez problema će postati purgerica ili, ako se netko s obale javi, pravi morski pas. Ništa nije problem, ako treba prevaliti stotine kilometara do savršenog doma, Tončica je spremna.

Kad su je zaposlenici azila postavili da pozira, obvezno je nosila uzicu, jer znaju sve o njenim Usain Bolt životnim tendencijama. Iako su oni u svim ovim godina rada u azilu vidjeli sve pseće varijacije koje se na ovome svijetu mogu vidjeti, ovako živahno mladunče odavno nisu imali.

No, ima ona i pristojnu stranu, nije sve dinamit. Brzo se sprijateljila sa svima, ali nije to sve.

- Da vidiš kako fino čeka na svojoj zdjelici, sva pristojna. Ljudima sad već prilazi, onako još stidljivo ispočetka ali da, ima puno potencijala, u tim maleškim grudima kuca veliko srce, mrcina - kažu iz azila.

image
Azil Osijek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 07:07