NESRETNIK JE OD ROĐENJA

Pas koji zna samo za jad i bijedu: Imao je dva loša vlasnika, slijep je, lutao je i smrzavao se

Pronađen je usred noći u Josipdolu, a onda je veterinar procijenio da njegovom vidu - ima spasa!
 Šapa u srcu

Kad je maleni Jackie došao na svijet, dobra vila koja odlučuje o količini sreće u nečijem životu nije bila tu. Ako je suditi po njegovom malom i jadnom životu, spakirala je ta kovčege i otišla daleko, gdje je nikada neće pronaći. On zaista ne zna što znači biti sretan. Bio je vlasnički pas, ali je poklonjen jer ga je majka prvog vlasnika htjela ubiti. Doslovno tako, to su saznali volonteri udruge koja ga je spasila.

Kako životinja glavom ne bi platila nečiju mržnju, taj ga je prvi vlasnik poklonio drugom. Taj drugi je bio dobitak na lutriji, još veći od prvog: puštao ga je da sam luta vani, a kad se ne bi znao vratiti doma, ignorirao bi ga, tvrdeći da mu je pas glup.

No, Jackie nije glup - slijep je. Zbog toga mu je malo teže nego drugima.

image
Šapa u srcu

Njegova se dobra vila nakon pet godina potpunog ignoriranja ipak vratila. Sreća mu se osmjehnula u onom trenutku kad ga je, usred noći, jedna doktorica vidjela kako luta Josipdolom. Nesretniku je bilo prilično hladno, ali nije imao izbora, nego je lutao naokolo. Tko zna koliko je takvih hladnih noći iza njega, kad je radije birao lutanje naokolo, nego boravak kod vlasnika. Osobe kojoj nije bitno gdje je njegov ‘glupi‘ pas, je li gladan, je li mu hladno...

Žena ga je pokupila i dovela u udrugu Šapa u srcu. Oni su ga primili, iako uvijek imaju problema s premalo prostora i previše dugova, a onda ga i odveli kod veterinara. Tu je nastao šok: oči se mogu operirati, vid se ipak može spasiti, ali za operaciju njegovih očiju na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu treba skupiti 12 tisuća kuna. Iznos koji je većini ljudi nedostižan, a posebno udruzi koja neprestano grca u dugovima.

image
Šapa u srcu

- Malac je jako umiljat i razigran, pravi predstavnik svoje pasmine, ali njegov problem ga ograničava u tome, teško se snalazi u prostoru i često se zabija u predmete. Mi novac za operaciju nemamo, a on je stvarno mlad i predivan i ne zaslužuje provesti ostatak života ovako.

Iako sada nikako nam ne ide u prilog da imamo troškove jer smo već na samom dnu ali ipak mu moramo dati šansu jer on ju zaslužuje nakon svega pa koliko god bilo teško makar kopati rukama I nogama.

Molimo Vas da nam pomognete skupiti novac i osigurati ovoj divnoj njuški da ponovno vidi svijet oko sebe. Da se bezbrižno igra i uživa u životu. Da njegove oči ponovno vide dan i da mrak zauvijek nestane - kaže Anica Pribanić predsjednica udruge.

Broj računa udruge je HR6724020061100675185, a više podataka može se naći na Facebooku.

image
Šapa u srcu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:21