TREBAMO ČUDO

Prije tri godine vlasnici su ovog psa ostavili zatvorenog u boksu i otišli u Njemačku, pomozimo mu!

Nesretnik je zatvoren u Vinkovcima, a oni koji bi mu htjeli pružiti dom mogu se javiti udruzi Srce za šapice

U ovom očaju živi tri godine

 Udruga Srce za šapice

Iz udruge Srce za šapice objavili su potresnu priču o psu iz Vinkovaca. Kako su objasnili, njegovi vlasnici su prije tri godine otišli u Njemačku, a psa su ostavili u dvorištu. Hrani ga jedna starija gospođa. No, ona samo donese hranu, a on je zatočen u boksu. Iza rešetaka promatra svijet van svog dvorišta. Ne može ništa, samo ga gledati, očima velikim od čežnje. I tuge.

Gleda ljude koji prolaze, poneku mačku koja projuri, daleke i hladne zvijezde u udaljenim noćima... Vidi tako malo iz tog boksa, u kojem je tri godine zatočen, premda nikome ništa nije skrivio. Tek mali djelić svijeta, ali njemu je i on mnogo - samo kad bi mogao okusiti to što vidi. Kad bi mogao ponjušiti tih nekoliko metara, on bi sasvim sigurno bio najsretniji pas na svijetu.

Vjerujemo da bi. Zna za malo, pa ne zna čeznuti za više.

No, mi znamo kako psi mogu živjeti i zato ćemo sanjati za njega.

Zamislite ovu sliku - jedan dan po njega dolaze ljudi i vode ga u svoj dom. Božić nam je iza ugla, pa da to bude pravo čudo za blagdan. Da ga dočeka u svom domu, gdje je toplo i miriše. Da mu na glavu stave onu smiješnu crveno - bijelu kapicu i fotografiraju ga. Da podijeli stotinu pusa svima i mazne kakav fini zalogaj sa stola. Da, kad njegova obitelj zapjeva neku od božićnih pjesama, zatuli i on, a oni prasnu u smijeh.

Da se ujutro istrči na livadi. Da juri za svim pticama koje vidi. Da se uvalja u lokvu blatne vode, a onda doma glumi patnika dok ga se pere. Da se tako čist i mirisan uvali u svježu posteljinu, zaspe i sasvim malo hrče. Da trči u snu. Da sanja lijepe stvari. Da one hladne zvijezde promatra kroz prozor i da se više nikada, baš nikada, ne sjeti tri godine tuge i jada u kojima je živio. Da ne pamti onu hrđavu ogradu, automobilske gume - ružnoću svijeta oko sebe i onih koji su ga ostavili.

Hajdemo se potruditi da se to čudo koje smo sanjali za njega postane stvarno. Ime mu je Rocky, ima šest godina i zatočen je u Vinkovcima. No, može ga se dovesti u bilo koji dio zemlje - sve samo da se makne iz onog bijede u kojoj živi. Oni koji mu mogu pomoći da okusi slobodu, sreću i ljubav neka se jave članovima udruge na Facebooku.

image

Boks u kojem boravi

Udruga Srce za šapice
image

Rocky je željan ljudskog društva

Udruga Srce za šapice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 21:12