UŽAS

Pronađeno maleno bijelo štene: ‘Na sebi je imala više od stotinu krpelja, jela je ljudski izmet‘

Nesretno stvorenje su zaposlenici azila iz Čakovca odmah primili na skrb
 Aleksandra Hampamer/Azil Čakovec

Bio je to prizor iz noćnih mora: maleno bijelo štene puno krpelja, koje jede ljudski izmet. Nesretno stvorenje su u srijedu pronašle socijalne radnice u naselju Parag u Međimurskoj županiji. Odmah su je odvele u azil u Čakovcu, gdje su radnici s nje skinuli stotinjak krpelja.

- Cijelo je popodne povraćala izmet koji je pojela, ne mogu vam opisati koji je to smrad bio. Plus je sva smrdjela po tome. Sad se konačno smirila i spava. Nadam se da bude dobro jer je jako malena, a tresla se od gladi i zime kad su je našle.Osim što je bila gladna, bila je očajno žedna, čak joj ni to nisu stavili da se barem napije... - napisala je Aleksandra Hampamer, voditeljica azila na društvenim mrežama, gdje je objavila i fotografije malene koja je dobila ime Baby.

Socijalne radnice su doznale kako ima još štenaca koji lutaju naseljem, jer su ih neki opet nabavili svojoj djeci da se igraju s njima.

- Kad vidim sve one oglase "poklanjaju se štenci" i tko se sve javlja ispod za njih, bude mi zlo, ali doslovce zlo. Ona je imala sreće, nažalost vjerojatno stotine njih tu sreću nemaju već umiru polako od gladi, glista, krpelja, zime... jer netko negdje ima kujicu koju nije sterilizirao pa redovito ima malene... jer netko negdje iskipava i dijeli "viškove" gdje stigne samo da ih se riješi, daleko od očiju... i onda kad prestanu biti igračka za djecu, a to obično bude za par dana, onda bauljaju u potrazi za hranom, pod vedrim nebom - dodala je Hampamer.

image
Aleksandra Hampamer/Azil Čakovec
image

Nakon odmora i čišćenja

Aleksandra Hampamer/Azil Čakovec
image
Aleksandra Hampamer/Azil Čakovec
image
Aleksandra Hampamer/Azil Čakovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:32