UŽAS U KNINU

Štene u katastrofalnom stanju: ‘Njuška mu je u živim ranama, ne vide mu se oči‘

Veterinar je volonterima rekao da pas ima akutnu demodikozu i visoku temperaturu

Maleni Kovu

 Facebook

Kad je udruga Berta iz Knina dobila dojavu o dva mjeseca starom štenetu rottweilera, nisu mislili da je situacija tako kritična. Na kraju krajeva, to maleno biće živo je tek kratko vrijeme, što je u tom razdoblju moglo poći po zlu? Mnogo toga, očito.

Veterinar je volonterima rekao da pas ima akutnu demodikozu i visoku temperaturu.

- U živim je ranama. Ima upalu očiju. Zapravo ni ne vide mu se oči. Dobili smo antibiotike, masti za oči. Veterinar je rekao da liječenje može da traje više od dva tjedna kad je u ovom stadiju. Također je rekao da do ovoga može i genetski doći, ako su roditelji u srodstvu i štencima jako narušen imunitet. Mi ćemo dati sve od sebe, jer ovo je stvarno hitan slučaj - objavili su.

Nešto kasnije dodali su kako je malac dobio ime Kovu. Smješten je na suhom, čistom i toplom. Pojeo je sve što su stavili pred njega i dobio terapiju. Iako je pred njim dug put, nema odustajanja.

- Naš cilj? Prvi je da mu vidimo oči i lice. Sve to sad ne vidimo, zbog užasa koji mu je na njušci. Kad mu vidimo oči, znači da je upala prošla. Na to se sad koncentriramo - kažu iz udruge.

Zamolili su sve koji im mogu pomoći da to naprave uplatom na IBAN udruge Hr9424020061100842703.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 01:14