NAPAĆENA DUŠA

Tužna kujica iz Like: ‘Tukli su je svime što postoji, jezivo je što je proživjela!‘

Pred njom su još mjeseci socijalizacije i opuštanja, a njeni štenci će uskoro biti spremi za udomljavanje
 AnimalLika

Sve priče o napuštenim psima su tužne, a nekada su i izrazito mučne. Kombinacija tog dvoje je sudbina kujice koja je dobila ime Danica, a o njoj trenutno brine udruga za zaštitu životinja AnimalLika.

Pronađena je u selu Kruškovac, koje je u sastavu grada Gospića, sa štencima. Od njih devet je preživjelo sedam. Sad su stari oko mjesec dana - još uvijek piju njeno mlijeko, ali i jedu hranu koju im volonteri daju. S obzirom na svoje oštre mliječne zube i oštre nokte, kažu volonteri, majka ih je počela pomalo izbjegavati. Provede s njima neko vrijeme, prespava s njima, ali ostatak vremena provodi s ljudima. Ona im nastoji pomoći.

- Kada se čisti i baca smeće, iznose veliki komadi, bacaju vreće od dehidrata, ona je glavna pomagačica. Stalno nam želi pomoći, toliko je zahvalna. Naravno, to je divno, ali... Ona je ozbiljno istraumatiziran veliki pas, koji je prošao sito i rešeto. Jako voli jesti i mazna je, no prema predmetima koje uzimam u ruke i njenim reakcijama, odgovorno tvrdim da su je tukli sa svim što postoji - kaže jedna volonterka.

Pred njom su još mjeseci socijalizacije i opuštanja, no, njeni štenci će uskoro biti spremi za udomljavanje.

- Koliko god besmisleno i okrutno bilo ono sto je morala proći, neizmjerno mi je zadovoljstvo što da spašena i što je pred njom nešto dobro - dodaje volonterka.

image
AnimalLika
image
AnimalLika
image

Danica sa štencima

AnimalLika
image
AnimalLika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:20