SIROTICA

U Slavoniji nađena kujica kako luta cestom, za njom se vukao ogroman lanac

Nije čipirana, što znači da nikad nije ni cijepljena protiv bjesnoće
 Srce za lutalice

Udruga Srce za lutalice, koja pomaže napuštenim psima na području Pleternice, ima novu štićenicu. Njihovoj volonterki javljeno je da je pas viđen na cesti prema Slavonskom Brodu. Pošto zna da je riječ o vrlo prometnom mjestu, odmah je otišla, uplašena da bi psa netko mogao pogaziti.

image
Srce za lutalice

- Nadala sam se da će barem biti čipiran, ali kad sam vidjela lančinu koju ovo siroče vuče za sobom, predomislila sam se. Na njezinu sreću čipa nema i iskreno se nadam da ju nitko ne traži, jer kakav je to život na lancu koji je teži od nje, od kojeg je dlaka na vratu uništena. Osoba kod koje je bila se nije udostojila niti da ju cijepi i čipira sve ove godine, jer nije baš štene. Zubi istrošeni vjerojatno od glodanja kostiju, ali je zato tako divnog karaktera da čovjeku dođe da plače kada vidi lanac oko vrata kao da se radi o jako opakoj zvijeri - napisala je volonterka i dodala:

- Lanac sam jedva skinula pomoću kliješta, očito je jako dugo tu na vratu i nije jako dugo skidan pa se šaraf zapekao - pojasnila je.

Procjenjuje da se radi o kujici koja je stara između četiri i pet godina, što znači da je jedini život za kojeg zna onaj na lancu. No, očigledno je to razdoblje njenog života završeno. Sad je pod skrbi udruge i traži savršeni dom.

Ako netko poželi pomoći ovom napaćenom biću, može se javiti udruzi Srce za lutalice.

image
Srce za lutalice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:24