LOPUŽA

Urnebesna snimka: Ovo je Joško, on nije ukrao jogurt štencima i nema pojma tko je to napravio

No, unatoč tome što se pravi nedužan, dokazni materijal njegova ‘zločina‘ mu je na njušci

Pas Joško koji ‘nije‘ pojeo jogurt

 Azil Osijek

Svi koji žive sa psima znaju kako tim stvorenjima nema ravnih. U stanju su nas i naljutiti i nasmijati, čini se, bez previše truda. Ako se njih pita, ljutimo se bez razloga. Uglavnom jer to jer su se uvaljali u nešto (a mi uopće ne osjetimo taj fantastični parfem Eau de crkotina, koji je vječni hit), pojeli nešto (što moraju, jer ih nikad doma ne nahranimo dovoljno) ili zato što su bili nepristojni prema nekom drugom psu (što zapravo nisu, jer da mi znamo što je taj pas ‘rekao‘, ne bismo ni mi bili mirni)... Dakako, iz perspektive naših pasa, oni su uvijek u pravu, samo mi to nekada ne razumijemo.

No, nekad su stvari koje naprave toliko urnebesno smiješne da ih ne možemo ni kazniti. Dok se smijemo, nemoguće je biti ozbiljan i dati im do znanja da su napravili nešto krivo. Najbolje je što pri tome imaju pogled kao da su najnedužnija stvorenja na svijetu, iako je obično dokazni materijal vrlo blizu tih nedužnih očiju.

U slučaju psa Joška iz osječkog azila, taj je dokaz ispod brka.

- Ovako on izgleda kad mi pitamo znaju li psi tko je ukrao jogurt za štence. Njegov izgled? Kao da nam kaže: ‘Nemam pojma, znate da ja to nikada ne bih napravio‘, premda ima ostatke jogurta ispod usta - kažu iz osječkog azila.

Ne, Joška nisu kaznili, samo su mu obrisali te ostatke hrane i nekome tko će ga jednog dana udomiti savjetuju da bude spreman za prehrambene sklonosti svojeg budućeg člana obitelji.

image

Pas Joško koji ‘nije‘ pojeo jogurt

Azil Osijek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 05:02