MUČAN ŽIVOT

‘Usred Zadra pas je bio na lancu punih 12 godina... Koliko ih još ima takvih u zemlji!‘

Živio je bez redovno dostupne hrane i vode, vidno izgladnjivan, željan svega, dodali su volonteri
 Screenshot Instagram

Iz azila Privlaka u Zadru objavili su kako imaju novog stanara. Ovaj 12 godina star pas živio je, kako su napisali na Instagramu, na lancu, na jednom ‘parkingu‘. Nejasno im je, dodali su, da ga sve te godine nitko nije vidio i odlučio mu pomoći, a nalazio se blizu jedne od najprometnijih cesta u gradu.

- Živio je tamo bez redovno dostupne hrane i vode, vidno izgladnjivan, željan svega, ali svejedno toliko sretan kada vidi čovjeka. Nikada cijepljen. Nije imao čak ni zdjelice. Sve što je imao je debeli lanac i trošna kućica u koju nije želio ni ući. Spavao je vani na zemlji i na kamenju.

Neko vrijeme smo vodili borbu za ovog psa i nije bilo lako ali nismo odustali. Na kraju nam ga je vlasnik danas pristao mirno predati. Trenutak kada je lanac pao na pod a on bio slobodan je bio trenutak olakšanja, sreće i ponosa - napisali su iz azila.

Dobio je ime Aponi što znači leptir, jer oni simboliziraju slobodu.

- Koliko još Aponija ima u Hrvatskoj koji večeras spavaju negdje pod otvorenim nebom sa debelim lancem oko vrata, gladni i žedni jer zakon dopušta lanac... To nije Hrvatska koju želimo! Stvari se moraju početi mijenjati i mora se čuti glas onih koji ne mogu sami govoriti - dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 04:43