URNEBESAN STATUS

Agencija objavila: ‘Ako se nađete na puminom tragu, nemojte je pozivati s ‘pspsps‘!‘

To je izazvalo lavinu zabavnih komentara, no bilo je i onih koji nisu razumjeli što im se želi reći

Puma (cougar) odmara na stijeni

 Tom Soucek/Alaska Stock/Profimedia

Agencija za zaštitu okoliša Washington State Dept. of Natural Resources na Twitteru je objavila urnebesno upozorenje svima onima koji se nađu u blizini puma.

- Ako se nađete na puminom tragu, snažno vam preporučujemo da napravite suprotno od toga da šapćete pspspsp - napisali su.

Njihova se objava proširila društvenim mrežama i izazvala buru urnebesnih komentara. Na Facebooku su tako neki zbunjeno pitali što se ovim želi reći, a drugi su im objasnili da ne bi trebali pspsps-anjem privući veliku mačku, nego pobjeći od nje. Iako, s obzirom na to da trče brzinom do 80 kilometara na sat, možda bijeg i nije najbolje rješenje.

Zbog toga su ‘pali‘ neki drugi, ozbiljni prijedlozi.

- Nosite konzervu tune i budite spremni da je ponudite. Možda ćete postati prijatelji, a možda ćete mu postati idući obrok, tko zna - napisao je jedan šaljivac.

Bilo je i onih koji su se šalili na dvosmislenost naziva. Naime, ovdje se misli na vrstu pume koja je autohtona vrsta u Americi. Naziva se cougar, a ta se riječ koristi i za starije žene koje su u vezama s bitno mlađim muškarcima.

- Što da radim? Da pumi ponudim martini i upozorim sve mlade muškarce? - pitao je drugi šaljivac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:54