STVORENJE IZ DUBINA

Bliski susret u Lovranu: Veslao je na svojem SUP-u kad je iz mora izronila leđna peraja...

‘Ne znam točno je li to bio morski pas, tuna ili sabljarka. No o čemu god da se radilo, bilo je dugačko metar i pol ili dva‘
Velika riba kod Lovrana
 Marko Biro

Kako je utorak osvanuo lijep i sunčan, Marko Biro, turistički djelatnik iz Lovrana, odlučio je iskoristiti divan dan za uživanje u svojoj omiljenoj aktivnosti, vožnji SUP-om.

Iako osim njega na moru nije bilo nikoga, ubrzo je shvatio da ipak nije sam. Naime, u blizini njegova SUP-a iz mora je izronila peraja.

image
Velika riba kod Lovrana
Marko Biro

- Nije mi bilo nimalo ugodno, kaže Biro. - Ne znam točno o kojoj se ribi radilo jer je nisam baš najbolje vidio, iako su neki mediji prenijeli da je riječ o morskom psu. No možda je u pitanju i tuna, sabljarka ili neki drugi morski stvor.

image
Velika riba kod Lovrana
Marko Biro

Životinja je plivala u njegovoj neposrednoj blizini oko pola sata i nakon toga nestala u dubinama.

- Što god da je bilo, bilo je dugačko oko metar i pol ili čak dva, a plivalo je u samoj lovranskoj lučici. Leđna peraja bila je gotovo čitavo vrijeme izvan vode pa sam mogao pratiti njegovo kretanje. Riba je kružila oko pola sata ispred Lovrana, a onda se zaputila prema Opatiji, kaže Biro koji je unatoč velikom uzbuđenju ipak uspio načiniti nekoliko fotografija mobitelom.

image
Velika riba kod Lovrana
Marko Biro
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:48