URNEBESNA SNIMKA

Jastreb je najprije promatrao mačku, a onda nasrnuo na nju... Ne brinite, kraj je zabavan

Ptica je veoma zbunjena i ne razumije kakva je to barijera koja stoji između njega i njegova potencijalnog ručka

Ilustracija

 Magui Rf/Alamy/Alamy/Profimedia

Znamo kako stvari izgledaju u prirodi, a pritom ciljamo na prehrambeni lanac. Jastreb je grabežljivac koji će rado pojesti svako maleno stvorenje, pa tako i maleno mače. No, kad se u sve to ‘umiješaju‘ tekovine civilizacije, stvari postaju urnebesno smiješne. Nama promatračima, jasno, jer životinje koje su u priču uključene nisu bile sretne. Mače nije bilo oduševljeno tim velikim stvorom upitnih namjera, koji je sunuo prema njoj, a jastreb je pak bio prilično mrzovoljan, jer je ostao bez obroka koji se činio veoma dostupan.

Na snimci koja je na Facebooku pogledana 3,5 milijuna puta vidimo mačića koji se nalazi u automobilu. Jastreb krene prema njemu, no kandže mu se, umjesto da se oviju oko malenog tijela, sudare sa staklom. Ptica je veoma zbunjena i ne razumije kakva je to barijera koja stoji između njega i njegova ručka. Vidi se da maleno stvorenje nije uplašilo, jer mu je jasno kako ptica nije prijetnja, no svejedno joj se nije naočito svidjela, pa se udaljila od nje.

No, nije pokazala strah niti je u panici odjurila, jer je poznato kako se mačke ničega na svijetu ne boje. Osim, vjerojatno, krastavaca. Ali to je neka sasvim druga priča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:02