KREATIVNOST NA DJELU

Kako mačku naučiti da ne baca stvari koje ostavimo na namještaju? Evo odlične ideje!

Ako je suditi po ovoj snimci, ljubimici je potrebno detaljno ‘objasniti‘ što je čeka ako to opet napravi
 TikTok

Poznata je sklonost mačaka guranju stvari s ruba. Najdraže im je srušiti na pod kakvu čašu ili šalicu, no u nevolji će sve pomoći: tube, role toalet papira, bočice lijekova... Sve što je na rubu kakvog komada namještaja, ako je mačka u blizini, veoma brzo će se naći na podu. To je stvarnost, jednako kao i njihova ljubav prema kartonskim kutijama.

No, postoji rješenje. Barem se čini da postoji. Nakon što je njena mačka po tko zna koji put gurnula predmet s ruba stola, jednoj vlasnici je bilo dosta. Uzela je bočicu, postavila je na rub, a potom u primila medvjedića. Njime je srušila bočicu na pod, ali je ona medvjedića napala tavom, zadavši mu par udaraca. Potom ga je, da mačka još ozbiljnije shvati što je čeka, stavila u tavu i glumila kao da ga peče.

Šokirana mačka se nato okrenula, pogledala bočicu i lagano je šapom pogurala dalje od ruba stola. Za svaki slučaj, da ne bi pala.

Premda snimka izgleda kao montaža, tko zna, možda ovaj pristup može upaliti. Svakako je ideja koju svi skrbnici mačaka mogu iskušati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:39