ČUPAVAC

Mačak s rijetkim poremećajem svima pokazao kako se zapravo treba ponašati prema ljudima

Na Facebooku ga prate 193 tisuće ljudi, a može se kupiti i kalendar s njegovim likom
Ilustracija
 Ardea.com/Jean-michel Labat/Ardea/Profimedia

Čupavi perzijski mačak Atchoum, kojeg na Facebooku prate 193 tisuće ljudi, jedan je od onih koji se ne srame javno pokazati da vole svoje ljude. Dok većina mačaka na snimkama kojih je pun internet baca posuđe za stola, šapama mlati svoje vlasnike, pse ili druge mačke, ponašajući se kao totalni divljaci, ovaj je drugačiji.

Kada mu njegova vlasnica najprije češljem prođe kroz dlaku, a onda ga poljubi, Atchoum ne podivlja, nego učini nešto posve suprotno, posve neočekivano i jako slatko. Nešto što bismo, zapravo, mogli očekivati od pasa u ovoj situaciji. Približi njušku svojoj vlasnici o daje joj prilično velikodušan poljubac.

Sve u svemu, Atchoum je prilično neobičan, ali jako popularan mačak. Svake godine može se kupiti kalendar s njegovim fotografijama, a promovira i određene brendove mačje hrane. Obožavatelje je ponajprije stekao svojim zaista atipičnim izgledom, no iz snimke u snimku pokazuje se i njegov divan karakter.

Za njegov izgled je 'zaslužna' hiperkeratoza, urođeni sindrom koji je kod mačaka rijedak, i zbog kojeg mu dlaka ekstremno brzo raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:53