VIDEO

Mačka jurila za štakorom, ali su se nakon njegovog udarca glavom o zid stvari odjednom promijenile

Glodavac je odjednom od lovine postao lovac, a čupavica je, shvativši to, brzo pobjegla

Mačka i miš
 

 TikTok Screenshot

Mačke uvijek jure za miševima, čak i kad nemaju stvarnu namjeru da ih pojedu. One su lovci i u prirodi im je da ganjaju sve što mogu, a miševi i štakori su im omiljeni. No, nekada stvari ispadnu drugačije nego su planirale, jer krivo procijene protivnika. Većina repatih malaca će pobjeći od mačke, no ima i onih koji će se sukobiti s njom. U tim slučajevima mačke se povlače i one postaju te koje bježe, premda ih štakori ne mogu ozlijediti. Barem ne ozbiljno.

Jedan takav par s promjenjivim odnosima lovca i plijena na TikToku je pogledan više od 12 milijuna puta. Snimka počinje uobičajeno - mačka vidi štakora i krene u trk za njim. Glodavac najprije bježi, no stvari se promijene kad udari glavicom o zid. Je li taj udarac donio promjenu ponašanja, ne zna se, no u trenu kad mačka skoči sa zidića, štakor postaje lovac.

Mačka, videći da je došlo do promjena snaga, počne bježati od malenog stvorenja, posve zaboravljajući da je ona veća i opasnija. Iz nekog razloga, maleni stvor ju je uplašio i sve što je poželjela bilo je pobjeći što dalje od njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:22