POGLEDAJTE IH

Neobična snimka uznemirila internet, no mnogi tvrde da nema razlog za to: ‘To su bezopasna stvorenja‘

Par je izbacivao vodu iz svog brodića kad su primijetili nešto neobično

Ilustracija

 Melanie Eldred Photography/Alamy/Profimedia

Snimka je to koja je kod mnogih izazvala nelagodu. Kako i ne bi, kad muškarac polije vodom površinu rijeke, a ona odjednom oživi. Pritom ne vidimo jasno o kojim se stvorenjima radi, ali nam je jasno da su velika. Sugerira se i da nisu pretjerano prijateljski raspoložena prema ljudima.

Snimka je nastala na Floridi, u gradu DeBaryju. Par je izbacivao vodu iz svog brodića kad su primijetili nešto neobično. Čim je nešto uznemirilo površinu vode, ispod njene površine počela su se gibati velika stvorenja. Čim su izašli na tlo, odlučili su utvrditi što se to kreće. Zbog toga je muškarac napunio vjedro vodom i polio je površinom rijeke, očekujući da će otkriti tko to tamo živi. Voda jest uznemirila stvorenja, no ljudima i dalje nije bilo jasno o kome se radi.

Mnogi su u komentarima napisali kako su ovo vrlo vjerojatno lamantini, odnosno, stvorenja iz obitelji morskih krava. To su bezopasna bića i, zapravo, prema ljudima su iznimno prijateljski nastrojena. Do sada nikada nije zabilježeno da bi neki od njih napao ljude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 06:17