VIDEO

Ova neobična trogodišnjakinja obožava sve vrste kukaca, najdraže su joj bogomoljke!

Mama je pita voli li kad malena stvorenjca gmižu po njoj, a ona joj kaže da joj se to jako sviđa jer je - škaklja

Ilustracija

 Stockchildren/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi od nas imaju distanciran odnos sa svim vrstama kukaca. Nećemo ih ozlijediti, kad nam ulete u stan, poklopit ćemo ih čašom i iznijeti van. Ako nam veći primjerak uđe u životni prostor, u panici ćemo pozvati partnera ili partnericu da to stvorenjce iznese van. Pri tome ćemo obično vrištati, iako se uglavnom radi o bezopasnim stvorenjima koja su, k tome, uplašenija od nas.

No, nisu svi takvi. Jedna malena Lily, tri godine stara, obožava sve vrste kukaca. Dok mi kišnu glistu dodirujemo, ako baš moramo, nekim štapićem, ona je bez trunke gađenja primi rukom. Radi to veoma nježno i s puno oduševljenja. Koga najviše voli? Bogomoljku. Mali dio nas umre od vrištanja videći to stvorenje na njenoj majici, no ona ne samo da nije izvan sebe od straha, nego djeluje prilično sretno. Mama je pita voli li kad malena stvorenjca gmižu po njoj, a ona joj kaže da joj se to jako sviđa jer je - škaklja.

Nama ostaje nada da, kad već mi nismo takvi, možemo odgojiti takvo dijete. Lily zapravo ima sjajan pogled na život: malena bića je ne plaše, nego oduševljavaju. Tako i treba!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:29