VIDEO

Predivan susret ispod mora: Ronilac snimao podmorje, a onda mu pristupio zaigrani dupin

Nastala je u podmorju države Sveti Kristofor i Nevis, a snimio ju je jedan od iskusnih instruktora

Ilustracija

 Angel Fitor/Sciencephoto/Profimedia

Ronioci su već navikli da u morskim dubinama susreću razne životinje. Neke kao da ih ne vide, pa pokraj njih plivaju bez promatranja. Druge ih gledaju s određene udaljenosti, ne znajući kakva su oni točno stvorenja i prijeti li im od njih opasnost. No, tu su i oni znatiželjni, koji ili znaju da im neće naškoditi ili su ih već susreli. Rado im se približe i komuniciraju s njima. Među takvima su svakako i dupini, koji često prilaze ljudima.

Jedna takva snimka susreta čovjeka i dupina oduševila je korisnike društvenih mreža. Nastala je u podmorju države Sveti Kristofor i Nevis, a snimio ju je jedan od voditelja škole ronjenja. On je već iskusan i dobro poznaje te vode, pa je odlučio uključiti kameru i snimiti što se događa. Poznavajući dupine u tom području, znao je da će se neki od njih pojaviti da ga pozdravi.

Bio je u pravu, jer se uskoro ukazalo jedno simpatično stvorenje, koje je znatiželjno promatralo i muškarca i kameru, a zanimljivo je da cijelo vrijeme izgleda prilično dobro raspoložen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:28