‘GODIŠNJICA‘

Snimka kapibare i svrake koja je oduševila svijet: Neobično prijateljstvo i dalje privlači pozornost

Znanstvenici vjeruju da je njihova tajna u tome što su - smirene i prijateljski nastrojene prema svima
 Facebook screenshot

Prošlo je godinu dana otkako je jedan video, posve neočekivano, postao viralni hit. Tim su ga povodom autori ponovno objavili i tako spasili od zaborava, jer je samo u zadnjih sedam dana pogledan gotovo pola milijuna puta.

- Snimili smo tada prilično neobično prijateljstvo između kapibare i svrake. Ptica je čupkala glodavčevo krzno i tako prikupljala materijal za svoje gnijezdo. Mi smo to tada objavili, a rezultati su nas iznenadili: snimka je na TikToku pregledana više od 7,5 milijuna puta, a na Facebooku 13 milijuna, objavili su je mediji u zemlji, ali i inozemstvu.

Naša je snimka, ukratko, obišla cijeli svijet i zato smo odlučili proslaviti tu, kako je mi zovemo ‘kapi obljetnicu‘ - objavili su iz Noah‘s Ark Zoo Farm, koja je smještena nedaleko od britanskog grada Bristola.

Mnogi su komentirali kako ih je snimka ovog druženja obradovala, jer su im kapibare simpatične. Zaista, riječ je o životinji koja je, ako je suditi po tome tko se sve druži s njom, najpopularniji stvor na svijetu. Jednostavno - svi vole kapibare. Čak i krokodili, kojima bi one trebale biti hrana, provode s njima vrijeme i ne taknu ih. Znanstvenici vjeruju da je njihova tajna u tome što su - smirene i prijateljski nastrojene prema svima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 14:26