PRAVI HIT

Snimka šišanja ovaca na Facebooku je pogledana gotovo četiri milijuna puta, provjerite zašto

Nije riječ o industrijskom postupku, jer tamo to nije ni najmanje nježno i mnoge životinje završe s užasnim ozljedama

Ilustracija

 Mark Pedley/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Teško je objasniti zašto je video u kojem vidimo šišanje ovaca na Facebooku pogledan gotovo četiri milijuna puta, no iznimno je popularan. Mnogi smatraju kako je riječ o tome da ljudi vole promatrati kako iz nereda nastaje red, drugima je drago zbog životinja kojima je lakše živjeti, treći jer vole ovce, četvrti jer vole vunu...

Kako god bilo, na toj iznimno popularnoj snimci vidimo kako se ovce šišaju. Nije riječ o industrijskom šišanju, jer tamo to nije ni najmanje nježno i mnoge životinje završe s užasnim ozljedama. Riječ je o prizorima koji su iznimno mučni. No, ovdje postupak izvodi žena koja dobro zna na koji način se to radi i kako postaviti životinju, a da joj pritom brijačem ne nanese ozljede i ne istraumatizira je.

To je itekako moguće i dok ih ona okreće, vidi se kako ovce nisu uznemirene zbog onoga što se događa. Kako se ne opiru, ne dolazi do daljnjih ozljeda, nego je riječ o prilično umirujućim snimkama. Tko zna, možda je upravo u tome tajna uspjeha ovog videa na društvenim mrežama?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:15