VIRALNI HIT

Urnebesne fotografije kruže Facebookom: ‘Pelikani su prirodni neprijatelji živih bića‘

Na snimkama možemo vidjeti ove ptice kako pokušavaju pojesti mačku, psa, kapibaru, žirafu...

Ilustracija

 Tierfotoagentur/Alamy/Alamy/Profimedia

Urnebesno smiješne fotografije zadnjih se dana dijele na Facebooku, a junak svih tih fotografija je pelikan. Ta ptica velikog kljuna snimljena je kako pokušava pojesti kojekakva stvorenja, daleko veća od sebe, pa je zato ispod fotografija natpis: ‘Pelikan, prirodni neprijatelj svih živih bića‘.

Mačka, kapibara, klokan, pas... Snimljen je ‘napad‘ pelikana na sve te životinje. Ono što je prilično zabavno je vidjeti da žrtve tih napada uopće ne izgledaju prestrašeno - dapače, izgledaju solidno iziritirano tim velikim kljunom koji se sklopio oko njih. Pelikani su ih pokušali pojesti ali, jasno, ta je namjera propala.

Ove se ptice hrane ribom, malim pticama... No, prilično su spori, pa im druge ptice često ukradu plijen. S druge strane, nisu ni oni nevinašca, jer ni njima nije strano drugima ukrasti plijen. Ipak, stvorenja koja jedu su prilično malena. Najveće što je pelikan pojeo je odrasli golub, kojeg je ulovio i progutao.

Ipak, čak i ako su u stanju pojesti goluba, žirafa je prilično velik zalogaj. Doslovno velik. Ne šalimo se, pogledajte fotografije - jedan je pelikan naumio pojesti baš žirafu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:11