PREKRASNA GESTA

VIDEO: Koji divan čovjek: Muškarac vidio bogomoljku na retrovizoru i odlučio joj pomoći...

Snimku je u kratkom roku lajkalo 40 tisuća ljudi, a mnogi su komentatori bili oduševljeni prizorom
 Facebook

Možda na prvi pogled nekima ova snimka može djelovati neobično, no zapravo je veoma dirljiva i pokazuje svu ljepotu suosjećanja i samilosti koju ljudi mogu osjećati. Na njoj vidimo jednu bogomoljku, koja se nalazi na nečijem retrovizoru. Mogli bismo očekivati da će netko doći i maknuti je, kako bi mogao nastaviti vožnju bez da je smeta, no zapravo nije uopće o tome riječ.

Muškarac prilazi životinji i nosi vodu u čepu neke boce. Stavlja to ispred nje. Ona nakratko oklijeva, no očigledno je veoma žedna, pa zbog toga najprije gura prednje noge u vodu, a potom saginje glavu i počinje piti. Kad se dovoljno napije, izvuče se iz čepa.

Snimka je skupila 40 tisuća lajkova i brojne komentare. U njima su mnogi zahvaljivali čovjeku koji je razmislio o bogomoljki, zaključio da bi mogla biti žedna i dao joj vode. Moguće je kako je tom gestom, koja je nama ljudima tako laka, spasio jedan maleni život. Premda će mnogi odmahnuti rukom i reći "to je samo bogomoljka" činjenica je da je i njezin život važan. Ako nikome drugome, onda njoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:08