KAO IGRAČKA

Video: Mnogi su mislili da ovaj mali zlatni penjaš nije stvaran. Pogledajte zašto!

Ako ih se pravilno socijalizira, ponašaju se poput naših pasa i mačaka: vežu se za ljude, pamte svoje ime i razne naredbe

Sugar glider

 TikTok Screenshot

Snimka jednog malog zlatnog penjaša (Sugar glider) na TikToku pregledana je 2,9 milijuna puta. Ako nikad niste čuli za male zlatne penjaše, ne brinite, mnogi nisu. Zapravo, dobar dio onih koji su snimku pogledali mislili su da je riječ o igrački koja je oživljena uz pomoć kakvog zgodnog programa. No, nije, jer penjaši zaista postoje i zapravo su pravi mali karakteri.

Simpatični malci dolaze iz Australije i ime sugar glider dobili su zbog dvije osobine: vrhunski skaču, kao da klize kroz zrak, a slabi su na slatkiše. Dlaka im je sivo-smeđe- srebrna, no ima i onih koji su posve bijeli. U zadnje su vrijeme postali popularni ljubimci, jer imaju divan karakter. Ako ih se pravilno socijalizira, ponašaju se poput naših pasa i mačaka. Postanu jako vezani za ljude, pamte svoje ime i razne naredbe. No, ako ih se ne socijalizira, mogu biti veoma agresivni.

Na ovoj snimci vidimo kako jedan maleni penjaš zaista klizi kroz zrak, a izgleda zaista nevjerojatno kad ga vidimo s prednje strane. Lako je razumjeti zbog čega mnogima izgleda kao igračka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:52