TOTALNI HIT

VIDEO: Supruzi koja je umirala obećao je da će se uvijek brinuti za rakune. To čini i 20 godina kasnije...

 Agefotostock/Alamy/Alamy/Profimedia

James Blackwood otvara vrata koja vode na njegov trijem, krcat rakuna. Probija se kroz njih noseći posudu s hranom i govori im da paze kud hoda. Oni mu bez imalo straha prilaze, uzimaju hranu i uživaju u njoj. Video traje malo više od 20 minuta i ima gotovo 10 milijuna pregleda.

Prije nego što zaključite da je svijet pun ljudi koji nemaju pametnijeg posla nego da gledaju kako rakuni jedu, iznijet ćemo dvije činjenice. Prvo, rakuni su preslatki. Drugo, James videa objavljuje od 2011. godine, ima 290 tisuća pretplatnika i njegove snimke pravi su hit.

Ovaj Kanađanin sebe naziva "šaptačem rakuna", a sa svakodnevnih hranjenjem je počeo nakon smrti supruge, 2003. godine. Ona je ta koja je cijelu priču započela. Nekoliko godina prije, na njihovom imanju pronašla je i spasila rakuna. Kad se oporavio, pustila ga je nazad u divljinu, no on se vraćao na večeru. S prijateljima. Tako je broj krznatih četveronožaca na njihovom trijemu narastao. Prije smrti, od supruga je od Jamesa tražila da uvijek brine za njihove mačke, koje su još žive, i rakune. On je to obećanje održao.

Sad, osim što ih hrani, snima se kako to čini u objavljuje snimke, koje su uvijek apsolutni hit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:52