NEOBIČAN IZGLED

Znate li što je ovo? Ne, nije gumeni bombon, to je jaje morske životinje s malenim bićem unutra

Snimka te sićušne sirenine torbice pogledana je više od 24 milijuna puta

Jaje morskog psa
 

 TikTok screenshot

Na prvi pogled ono što muškarac drži u ruci djeluje kao gumeni bombon. Jasno, nema nas na što asocirati ako nikada nismo vidjeli jaje morskog psa. No, ako znamo kako ono izgleda, jasno nam je o čemu se radi.

Jedan je muškarac na TikToku objavio snimku jednog takvog jajeta, koje je pronašao na plaži. Kad ga podigne prema svjetlu, vidimo kako se unutra nešto miče.

- Pronašao sam ovog malca u jajetu na plaži. Donio sam ga doma i stavio u akvarij, s nadom da će se izleći. Volio bih ga pustiti u divljinu. Da ga nisam donio doma, jaje bi se osušilo na plaži i maleni ne bi imao šanse - napisao je ispod snimke koja je pogledana više od 24 milijuna puta.

S obzirom na reakcije, muškarac je kasnije snimio još jedan video, u kojem priča o pronađenom jajetu, koje se naziva sirenina torbica. Objasnio je kako ljudi trebaju znati da neki morski psi rađaju žive mlade, a drugi polažu jaja u stijene ili na alge. Nekad, dodao je, veliki valovi mogu jajašca odvojiti od pozadine za koju su zakačena i onda ih valovi otplahnu do obale. To za malene morske pse znači smrt.

U drugoj je snimci pokazao jaje u posudi s vodom i uvjerio je svoje pratitelje da je maleno biće unutra još uvijek živo i da, zapravo, prilično dobro napreduje.

@zoo_look_fishing Found this little fella in his egg on the beach! Brought it home to put in in a tank with the hopes of it hatching and to release it again. He would’ve dried out and died on the beach! #babyshark #sharkegg #grow #save #savethesea #savethesharks ♬ Get You The Moon - Kina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:46