U VELIKOM TRGOVIŠĆU

HDZ obilježio 99. obljetnicu rođenja predsjednika Tuđmana: ‘Program temeljimo na njegovim postulatima‘

lenković je najavio da utemeljitelji HDZ-a za sljedeću godinu planiraju veliki skup u povodu stote godišnjice rođenja Tuđmana
 Damir Krajac/Cropix

Izaslanstvo HDZ-a, na čelu s predsjednikom stranke i premijerom Andrejem Plenkovićem, u petak je na 99. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položilo vijenac i zapalilo svijeću ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

“Danas smo ovdje u ime HDZ-a, vodstva, naših kolega u Krapinsko-zagorskoj županiji, zagrebačkog HDZ-a, došli odati počast prvome hrvatskom predsjedniku i prvom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a Franji Tuđmanu, da na njegov 99. rođendan još jednom evociramo djela ovoga velikog državnika”, rekao je Plenković nakon polaganja vijenca.

image
Damir Krajac/Cropix

Istaknuo je da je Tuđman predvodio put Hrvatske prema samostalnosti, neovisnosti, zajedno s narodom i braniteljima obrane u Domovinskom ratu, međunarodnog priznanja, izgradnje hrvatske demokracije, slobode i institucija.

“HDZ sada i 32 godine nakon njenoga osnivanja svoju političku platformu i program i dalje temelji na postulatima koje je on tada zacrtao, a to su domoljublje, državotvornost, narodnjaštvo i demokršćanstvo, i iznad svega interes hrvatskog naroda u domovini i diljem svijeta”, naglasio je Plenković

image
Damir Krajac/Cropix

Istaknuo je da mu je drago da danas, u četvrtom desetljeću hrvatske demokracije, i dalje teže upravo onim putem i onim temeljnim načelima koje je Tuđman postavio za HDZ.

Plenković je najavio da utemeljitelji HDZ-a za sljedeću godinu planiraju veliki skup u povodu stote godišnjice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika.

image
Damir Krajac/Cropix

Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade Tomo Medved, kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman te drugi stranački dužnosnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:23