NEPOZNATI KLISOVIĆ

Snimili smo ga na bazenu pa zaskočili s purgerskim izrazom: ‘Sram me reći kaj je to!‘

S Klisovićem kao kandidatom SDP prvi puta nakon 20 godina izlazi sam na izbore u Zagrebu
Joško Klisović
 Jutarnji list

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Joško Klisović, na predstojećim lokalnim izborima ima ulogu koja nadilazi (ne)uspjeh na izborima.

Njegovoj kandidaturi prethodio je radikalan potez novog vodstva stranke – raspuštanje kompletnog vodstva zagrebačkog SDP-a što se prethodnici Peđe Grbina na čelu stranke nisu usudili učiniti ni kada je Milan Bandić otišao iz stranke i za sobom povukao veliki dio članstva, ali ni nakon toga.

S Klisovićem kao gradonačelničkim kandidatom, Grbin biračima šalje poruku novog, drugačijeg SDP-a. Riječ je o osobi koja je dugo u politici, ali je njegov fokus uglavnom bio na diplomaciji, pa široj javnosti do kampanje nije bio previše poznat.

Unatoč tome, za sada može biti zadovoljan kako mu ide. Po istraživanju agencije MASMI provedenom za N1 televiziju Klisović je po izboru ispitanika na drugom mjestu. Za njega bi se odlučilo 11,7 posto ispitanika, no za vrat mu pušu HDZ-ov Davor Filipović i Vesna Škare Ožbolt.

Kao Klisovićeve prednosti ispitanici su naveli da je pristojan, odmjeren i pozitivno intoniran. Takav je dojam ostavio i pred kamerama Jutarnjeg lista. Rado je pokazao kakav je u vrlo zahtjevnom sportu kojim se već dugo bavi – triatlonu. Snimili smo ga na bazenu, na biciklu, te provjerili kakav je u trčanju.

Prilično dobro se snalazi i u starim zagrebačkim izrazima, no jedan ga je prilično zbunio i nasmijao.

U kratkom intervjuu otkrio je dio planova za Zagreb, te odgovorio na pitanje hoće li, ako ne postane gradonačelnik, ostati u Gradu ili će klisnuti u diplomaciju.

S Klisovićem kao kandidatom za gradonačelnika SDP prvi puta nakon 20 godina izlazi sam na izbore u Zagrebu, bez koalicijskih partnera.


U seriji video priloga o kandidatima za gradonačelnika Zagreba u tri minute saželi smo informacije o njihovim životima i karijerama, intervjuirali ih, prikazali nepoznate detalja iz njihovih života i provjerili koliko se služe purgerskim izrazima.

Prekjučer nam je Tomislav Tomašević pokazao kako je vješt na snijegu, jučer smo otkrili što kuha Miroslav Škoro, a u idućim danima otkrit ćemo kakav je Zvonimir Troskot na vreći, Davor Filipović ispod košarkaškog obruča, Vesna Škare Ožbolt s palicom....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:41