NEAUTORIZIRANO

Bajić: Naslijedio sam slike od 400.000 kn. Ne zanimaju me

 Boris Kovačev / CROPIX

- Umjetnine nisu moja strast, niti me nešto posebno zanimaju, a one vrijedne oko 400 tisuća kuna, koje sam prijavio u svojoj imovinskoj kartici, naslijedio sam - izjavio je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić .

No, Bajićeva kolekcija po vrijednosti nikako ne spada u one vrednije u Hrvatskoj, posebice ako je usporedimo s kolekcijom predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića koja se, prema neslužbenim procjenama, procjenjuje i na 500 tisuća eura.

- Nisam zainteresiran za umjetnine, ali prijavio sam zbirku umjetničkih slika i antikviteta u imovinskoj kartici te sam time ispunio svoju dužnost. Ali neću javno pričati o tome što konkretno posjedujem - kazao je državni odvjetnik Bajić. Neslužbeno od jednog poznavatelja tržišta umjetnina doznajemo da mu nije poznato da je Bajić kolekcionar, ali dodaje da su u Splitu mnoge obitelji naslijedile vrijedne umjetnine i antikvitete jer je pomorski Split bio prometan grad.

- Ima u splitskim obiteljima zanimljivih umjetnina koje su se prenosile s koljena na koljeno. Ali u kolekciji od oko 400 tisuća kuna dovoljno je da bude jedna vrednija slika, pa da vrijednost cijele kolekcije dosegne taj iznos - kazao je spomenuti poznavatelj tržišta umjetnina.





Premijerka Jadranka Kosor na fakultetu nije imala engleski

Premijerka Jadranka Kosor, ako nije posebno pohađala tečaj iz tog jezika, danas se prisjeća tek ono malo engleskog što ga je naučila u srednjoj školi u Pakracu jer na Pravnom fakultetu u Zagrebu nije ga imala. Lelija Sočanac, predstojnica Katedre za strane jezike pravne struke na Pravnom fakultetu u Zagrebu, kaže da je strani jezik uveden tek poslije.

- Nije se tada učio strani jezik na fakultetu, nije uopće postojala katedra - izjavila je Sočanac. Podsjetimo da je Kosor tijekom posjeta povjereniku za proširenje EU Štefanu Füleu dokazala da joj engleski, iako ga je navela u svom životopisu, baš i ne ide najbolje.





Kad pucaju prijateljstva u politici...

U politici nema jasne granice između prijateljstva i odnosa zasnovanog na čistom političkom interesu. No i najdublja prijateljstva temelje se na nekim zajedničkim interesima, ali u politici zajednički interes je prvenstveno osvajanje vlasti ili sama vlast, pa često u borbi za moć pucaju i najjača prijateljstva poput onog između bivšeg premijera i sadašnje premijerke

Ivo Sanader i Jadranka Kosor

Ljubav između bivšeg premijera Ive Sanadera i premijerke Jadranke Kosor pukla je nakon što se Sanader pokušao vratiti u politiku prošle jeseni kad ju je naprasno napustio. Kad je Kosor shvatila da joj bivši najbliži suradnik, kojeg je pri preuzimanju funkcija oslovljavala s ‘Dragi Ivo’, radi iza leđa, odmah ga je izbacila iz stranke, a njih dvoje doslovno su preko noći od najbližih prijatelja postali najljući neprijatelji.

Milan Bandić i Zoran Milanović

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik SDP-a Zoran Milanović nikada nisu bili prijatelji, ali u javnosti su se sve do Bandićeve predsjedničke kandidature prezentirali kao dobri suradnici, pa ga je Milanović podržao kao kandidata za gradonačelnika. Ali uoči predsjedničkih izbora zaratili su i javno. Njih dvojica ne da ne razgovaraju nego izbjegavaju svaku mogućnost susreta.

Marijana Petir i Josip Friščić

Iako je predsjednik HSS-a Josip Friščić Marijanu Petir podržavao kao mladu nadu HSS-a, čim je ona izrazila svoj stav suprotan stranačkom, Friščić nije oklijevao. Odmah je protiv nje pokrenut disciplinski postupak te je smijenjena s mjesta predsjednice Kluba saborskih zastupnika HSS-a. Danas Petir rijetko javno istupa, ali strpljivo čeka svojih novih “pet minuta”.

Hrvoje Vojković i Darinko Kosor

Nekadašnji “mladi lavovi” HSLS-a, Hrvoje Vojković i Darinko Kosor, posvađali su se nakon što je Kosor postao predsjednik HSLS-a. Iako se ne zna točan razlog zbog kojeg su se privatno posvađali, Kosor se poželio riješiti Vojkovića čim je preuzeo šefovsko mjesto u stranci. Na kraju je Vojković je bio primoran napustiti HSLS, a i smijenjen je s funkcije predsjednika Uprave Croatia osiguranja.





Andreja Latinović ostala bez svih brojeva jer joj je ukraden mobitel

Glasnogovornica HSLS-a Andrea Latinović ovih dana opet prikuplja poveću listu brojeva mobitela bez kojih je ostala jer joj je netko ukrao mobitel. Latinović je poslala mail u kojem moli novinare da joj proslijede svoje brojeve. Ona će zadržati isti broj jer je dobila novu karticu, ali ostala je bez brojeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:54