LJETNI LUKSUZ

Najekstravagantnije jahte za najam na Jadranu: Nedjeljni otkriva što košta 660.000 eura tjedno (helidrom, sauna, vanjski jacuzzi, kućno kino, klavir, bazen...)

istražuje Mark cigoj

Reporterski tim Nedjeljnog Jutarnjeg istražio je ponudu najekstravagantnijih superjahti za najam na jadranskoj obali. Otkrili smo bestijalan luksuz koji si tek rijetki jadranski gosti mogu priuštiti. Ipak, u agencijama za charter koje smo kontaktirali - a radi se redom o stranim tvrtkama - kažu kako se čak i oni najskuplji brodovi itekako iznajmljuju.

Oni koji toliko imaju na raspolaganju mogu si, recimo, za nevjerojatnih 660.000 eura tjedno priuštiti unajmljivanje broda za krstarenje Alexander, na koji stane 80 osoba, a s kojim dobijete helidrom, vanjski bazen, noćni klub, saune i luksuzne restorane. Ukoliko Alexander napunite sa 80 prijatelja, to izlazi na još uvijek nedostižnih 8250 eura tjedno, plus troškovi benzina, hrane i transporta, ali za utjehu, moći ćete uživati u privatnom kinu sa 27 sjedala, salonima za uljepšavanje i šest glisera za brze izlete. O vama će se brinuti posada od 57 članova, s kuharima, sobaricama i maserke.

Ako vam se unajmljivanje broda za krstarenje čini, ipak, ponešto obijesnim, ljeto možete provesti na senzacionalnom, 72-metarskom Rim Eleganteu. Za 450.000 eura tjedno, uživat ćete na megajahti koja nudi 18 tuševa, satelitsku televiziju i internet, teretanu, sobu s klavirom, tri jet-skija, dva unutarnja i jedan vanjski jacuzzi. Ipak, Rim Elegante skuplji je od gore navedenog Alexandrea: tjedan dana će vas doći oko 15 tisuća eura po glavi, plus svi popratni troškovi, naravno. Uz to, Rim Elegante troši više od 750 litara benzina na sat.

Ostale jahte koje donosimo u ovom pregledu za svoju bajkovitu skupoću nude stvari kao što su vodeni tobogan, specijalni svileni zastori, sladoledomate, Dell laptopi u svakoj sobi, ručno pravljene sagove, vanjski roštilj, sustave nadzornih kamera, trake za trčanje, jet-ski od 850 kubika...

Donosimo pregled najnevjerojatnijih brodova koje možete iznajmiti za plovidbu po hrvatskoj obali. Mala napomena: većina charter kompanija napominje kako vlasnici brodova ne dozvoljavaju gostima da sa sobom povedu svoje kućne ljubimce. Još bizarnije, mnogi navode kako se ne bave “gay charterom”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 15:00