BREAKING BAD U PRIBISLAVCU

16-godišnjak u Međimurju proizvodio i prodavao novu sintetičku drogu sličnu LSD-u

Kod njega su pronašli više od tisuću doza spremnih za prodaju

ČAKOVEC - Maloljetnik s područja Međimurske županije osumnjičen je da je proizvodio i prodavao novu sintetičku drogu koja je sastavom i djelovanjem najsličnija LSD-u. Iako nam u međimurskoj policiji nisu mogli otkriti detalje o osumnjičenom maloljetniku, neslužbeno smo doznali da se radi o dječaku starom 16 godina iz Pribislavca.

Pretragom stana i drugih prostorija kojima se koristi spomenuti maloljetnik policija je pronašla više od tisuću doza halucinogene droge natopljene u papirnate markice, 7,4 grama halucinogene droge u obliku bijelog praha i više od 21 tisuću markica pripremiljenih za tretiranje te gotovo 50 grama marihuane.

Vještačenjem u Centru za kriminalistička istraživanja Ivan Vučetić u Zagrebu utvrđeno je da su pronađeni i zaplijenjeni bijeli prah i papirnate markice nova sintetička droga koja je sastavom i djelovanjem najsličnija LSD-u. Vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu procjenjuje se na 25 do čak 50 tisuća kuna. Kod osumnjičenog maloljetnika pronađeno je i gotovo 3500 kuna koje je najvjerojatnije zaradio prodajom droge.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik naručivao bijeli prah i papirnate markice putem interneta te je zatim miješanjem vode i bijelog praha proizvodio smjesu koju je nanosio na papirnate markice koje je zatim prodavao po cijeni od 25 do 50 kuna. Konzumenti su drogu konzumirali na način da su stavljali papirnatu markicu ispod jezika i čekali da se kristalići droge na njoj otope i uđu u organizam. Droga je kod konzumenata izazivala halucinacije. Policija je utvrdila da je najmanje 5 doza droge maloljetni diler prodao drugom maloljetniku koji je dio osobno konzumirao, a dio je preprodao trećem maloljetniku koji je drogu također dalje preprodavao.

Protiv trojice maloljetnika podnesene su kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Varaždinu, a dvojica su nakon krim istraživanja predana pritvorskom nadzorniku no nakon ispitivanja od strane suca istrage Županijskog suda u Varaždinu pušteni su na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:14