PRESUDA

40 GODINA ROBIJE ZA SPEKTAKULARNU PLJAČKU NA AUTOCESTI Blindirani zaštitarski kombi pun gotovine krenuo prema Zagrebu, uslijedio je munjeviti prepad

 
 Press RS, screenshot YouTube/ATV

Trojica bivših specijalaca Republike Srpske (RS) i njihov pomagač osuđeni su u ponedjeljak na ukupno 40 godina zatvora za pljačku oko 320.000 eura UniCredit banke nedaleko Banje Luke 2015. godine.

Sud u Banjoj Luci odredio je po 10,5 godina zatvora Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, a njihovu pomagaču Olegu Bandi osam i pol godina, objavio je portal Detektor koji prati sudske postupke.

To je treći put da isti sud donosi presudu u tome slučaju. U prvome postupku Malić, Popović i Paraš osuđeni su na po 11 godina, dok je Banda dobio dvije godine manje, ali je vrhovni sud RS-a tu presudu ukinuo.

U obnovljenom postupku četvorici optuženih izrečene su za pola pola godine blaže kazne, ali je i ta presuda ukinuta u rujnu 2018. godine.

Sud je u najnovijoj odluci kao posebno otegotnu okolnost naveo to što su u trenutku pljačke trojica počinitelja bili pripadnici specijalne policije RS-a.

Prema presudi, pljačkaši moraju vratiti oko 270.000 eura.

Pljačku su izveli u rujnu 2015. godine na autocesti Banja Luka - Gradiška kada su napali konvoj s novcem UniCredit banke koji je zaštitarska agencija Sektor security trebala prevesti do Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 12:24