SUĐENJE

Afera Agram: Bulum priznao da je po Bandićevu nalogu zaposlio dvije osobe bez uvjeta

"Bio sam uvjeren da je riječ o manjem prekršaju, a ne o kaznenom djelu", rekao je Bulum

Vidoje Bulum

 Bruno Konjević/Cropix

Nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum je, iznoseći obranu u aferi ''Agram'', priznao da je po nalogu pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zaposlio dvije osobe koje nisu ispunjavale sve uvjete.

"Bio sam uvjeren da je riječ o manjem prekršaju, a ne o kaznenom djelu", rekao je Bulum u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vidoje Bulum je istaknuo kako se tijekom svoje karijere strogo držao tumačenja propisa i zakona te da ga je bivši gradonačelnik doveo u neugodnu situaciju vičući na njega i prijetivši mu postrojavanjem.

"Imate snimljeno koliko on viče i što traži", kazao je Bulum na okolnost Bandićevog inzistiranja da se Milkica Macan, prema tvrdnjama Uskoka, premjesti na bolje plaćeno radno mjesto, a Zrinka Majerović zaposli na do tada nepostojećem radnom mjestu.

"Ako je gradonačelnik nešto odredio, ja nisam mogao ništa učiniti niti utjecati na zapošljavanje na gradonačelnikov nalog. Mogao sam samo 'ludovati' zbog takvih odluka", zaključio je Bulum.

Obranu u aferi "Agram" još ranije je iznio suvlasnik tvrtke C.I.O.S. koji je nakon smrti bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića postao prvooptuženi u ovom slučaju, a tužiteljstvo ga tereti za neimovinsku korist.

Optužnicu protiv Pripuza, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i 15 njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Sedam točaka optužnice za nezakonitosti na štetu grada sud je potvrdio u ožujku 2018., dok su tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019.

Na raspravi početkom ožujka 2021. postupak protiv Bandića je obustavljen budući da je zagrebački gradonačelnik preminuo 28. veljače prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 17:41